Hemşirelik Fakültesi Öğrencilerimiz, Salgın Döneminde Koruyucu Önlemlere İlişkin Halk Sağlığı Çalışmalarına Devam Ediyor

Yayınlama Zamanı 26-06-2020 08:03

Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi 4. Sınıf öğrencileri; Dr. Öğr. Üyesi Emine Öncü ve Dr. Öğr. Üyesi Sümbüle Vayısoğlu sorumluluğunda, Arş. Gör. Yasemin Güven ve  Arş. Gör. Ezgi Önen rehberliğinde, salgın döneminde toplum sağlığını korumaya dönük uygulamalarına devam ettiler.

Öğrencilerimiz; Mersin’le birlikte Adana, Bursa, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri il ve ilçelerinde dershane, bijuteri, market, kuaför, kafe, lokanta ve terzihane gibi iş yerleri ile yaşadıkları yerlerde komşularına, doğru maske kullanımı, uygun el hijyeni ve sosyal mesafenin korunması hakkında bilgilendirme çalışmaları yaptılar.

Bu çalışmayla birlikte genç hemşire adaylarımız, kliniklerde olduğu gibi sahada da toplum hizmetinde sınır olmadığını gösterdiler.