"Yetenek Kapısı"

Yayınlama Zamanı 19-06-2020 08:42

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin çalışmalarıyla oluşturulan "Yetenek Kapısı" kariyer platformu; öğrenci ve mezun, işveren ile üniversite kariyer merkezlerini çevrim içi ortamda bir araya getirebilmek için tüm tarafların hizmetine açıldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tüm üniversitelerde yaygınlaştırılan kariyer merkezlerini desteklemek için hayata geçirilen çevrim içi kariyer platformu "Yetenek Kapısı"nın pilot uygulamasına Eylül 2019 itibarıyla başlandı. Platform, ilk olarak Şubat-Mart 2020'de "Yetenek Her Yerde" kariyer fuarlarında, 130 üniversite tarafından kullanılmaya başlandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle evde kalınan bugünlerde, üniversiteli gençlerin kariyerlerine yön vermesine destek olmak ve işverenlerin üniversitelilere erişimini kolaylaştırmak için platformun daha yaygın kullanılması ihtiyacı doğdu. Buradan hareketle platform, tüm üniversiteler, üniversiteli gençler ve işverenlerin hizmetine sunuldu.

Bugüne kadar 340 binin üzerinde öğrenci ve mezun, bin 400'ün üzerinde işveren ile 178 üniversite, Yetenek Kapısı'na kayıt yaptırdı. Yurt dışındaki gençlerin üniversiteleri de göz önüne alındığında, sistemde 564 farklı üniversiteden kayıt bulunuyor.

Yetenek Kapısı ile Türkiye'de kariyer hizmetleri alanında mevcut kapasitenin geliştirilmesi, üniversite kariyer merkezlerinin hizmetlerinin çeşitlendirilmesi, yaygınlaştırılması ve kalitesinin artırılarak daha etkin hale getirilmesi hedefleniyor. Platformla, öğrenci ve mezun, işveren ile üniversite kariyer merkezlerinin bir araya gelerek, zaman ve mekân kısıtları olmadan, 360 derece dijital bir ortamda etkileşimde bulunmaları sağlanıyor.

Milyonlarca üniversite öğrencisine eş zamanlı hizmet

Platformla milyonlarca üniversite öğrencisine eş zamanlı ve eşit hizmet ile istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlanacak, işverenlerin de aradıkları yeteneklere erişmesi kolaylaştırılacak.

Ülkemizdeki büyük ölçekli işletmelerin ve tüm işverenlerin ihtiyaç duydukları yeteneklere aracısız ve hızlı ulaşabilmelerini sağlayacak platform, KOBİ'lerin nitelikli insan kaynağına ulaşmasına imkan verecek.

Kamu kurumlarının ilanlarına yer veriliyor

Kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversite öğrenci ve mezunlarına yönelik tüm ilanları ve diğer kariyer imkânları da "Yetenek Kapısı"nda yer alacak. Böylece kamunun ilanlarından tüm üniversite öğrenci ve mezunları eşit şekilde haberdar olabilecek. Platformla işverenler iş, staj imkânları, eğitim programları, burs gibi farklı kariyer fırsatlarını Türkiye'deki ve sisteme kayıtlı yurt dışındaki öğrenci ile mezunlara duyurabilecek ve başvuru alabilecek.

"Yetenek Kapısı" aracılığıyla öğrenciler, eğitim ve yetkinlik bilgileri ile profesyonel profillerini oluşturabilecek, işverenlerin yayınladığı staj ve iş ilanlarına başvurabilecek, etkinlik, eğitim, burs gibi duyurulardan haberdar olabilecek.

İşverenler, ücretsiz dahil olacakları devlet tabanlı sistem sayesinde öğrenci ve mezunlarla aktif etkileşim sağlayabilecek, genç yeteneklerin bilgi ve beceri seviyelerine güvenilir şekilde ulaşabilecek. Yetenek Kapısı üniversite-sanayi iş birliğini kurumsal anlamda destekleyerek kariyer merkezleri ve işverenler arasında iletişime de olanak sağlayacak.

“Yetenek Kapısı”na nasıl kayıt olunur?

Konu ile ilgili bilgi veren Üniversitemiz Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, “Yetenek Kapısı ile hem öğrencilerimiz, hem mezunlarımız hızlı bir şekilde iş olanağına ulaşabilecek. İşverenler de Üniversitemizde eğitim görmüş veya görmekte olan iyi eğitimli insan kaynağından da ihtiyaçları nispetinde faydalanmış  olacak. “ dedi.

Üniversitemiz öğrencilerinin ve mezunlarımızın https://www.yetenekkapisi.org/register adresinden, işverenlerin ise https://www.yetenekkapisi.org/company_register adresine kayıt olabileceklerini, belirten Prof. Dr. İlhan Ege, “Bu şekilde ülkemizdeki tüm üniversitelerden ve firmalardan geniş bir portföy oluşmuş olacaktır.”  ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Kariyer Merkezi olarak Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın desteğiyle, mezun ve işverenlere yönelik çalışmalara imza attıklarını belirten Prof. Dr. İlhan Ege, son olarak “Tüm öğrencilerimizi merkezimize, bölgemizdeki işverenleri ise Yetenek Kapısı’na başvurmaya davet ediyoruz” dedi.

“Yetenek Kapısı”na nasıl kayıt olunur?  videosu için: