Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun 2019-2020 Mezuniyet Töreni Online Olarak Gerçekleştirildi

Yayınlama Zamanı 24-07-2020 12:26

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet ve Yemin Töreni; 13 Temmuz Pazartesi günü, COVID-19 tedbirleri kapsamında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulu’nun web sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan törene; Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, Üniversitemiz akademik, idari personeli ve mezun olan öğrenciler katıldı.

Sağlık Yüksekokullarının ülkemiz ve toplumun sağlığı için çok önemli olduğunu ifade eden Meslek Yüksekokulu’muz Müdürü Doç. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz; ‘Bu sene COVID-19 pandemi nedeniyle uzaktan, çevrimiçi mezuniyet töreni gerçekleştiriyoruz. Yüz yüze olabildiğimiz, birbirimizi kucaklayabildiğimiz bir töreni maalesef gerçekleştiremedik. Bu çevrimiçi törenin gerçekleşmesinde yer alan mezuniyet komitesine çok teşekkür ederim. Bu törenin sizler için çok farklı ve anlamlı olacağına inanıyorum. Sevgili öğrenciler, iki yıl önce bu yolculuğa başladınız. Acı tatlı anlar yaşadınız, kimi zaman yoruldunuz, başarılarınızla mutlu oldunuz, yeni arkadaşlıklar edindiniz, insanlara dokundunuz. Artık sağlık camiasının içinde yer alacaksınız. Bu süreçte sağlık çalışanlarının ne denli önemli bir görev üstlendiklerini bir kez daha gördük. Umarım vicdanınızın sesini dinleyerek, empati kurarak ve aldığınız eğitimleri pratiğe uygulayarak çalıştığınız ve mutlu olduğunuz bir meslek hayatınız olur. Atatürk’ün bize verdiği bu güzel imkanları kullanarak, bilim ve çağdaşlığın ışığında ilerleyip Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum, yolunuz açık olsun’’  ifadelerini kullandı.

Dereceye giren öğrencilerin takdim edilmesi ile devam edilen törende; dönem birincisinin,  Tıbbi Dokümantasyan ve Sekreterlik programı öğrencisi Beyza Polat olduğu açıklandı. Dönem ikincisi Tıbbi Laboratuvar programı öğrencisi Burcu Demir'in tüm mezun arkadaşları adına yaptığı konuşmada; ‘Bugün okul ikincisi olarak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2020 mezunlarını temsil etmekten büyük gurur duyuyorum. Bizler bu süreçte amaçlarımıza ulaşmak, iyi bir meslek sahibi olabilmek, sahip olduğumuz mesleklerin sorumluluklarını taşıyabilmek ve faydalı işler yapabilmek adına emek harcadık. Bir insana dokunmak, bir hayata dokunmaktır. Dokunacağımız binlerce hayat; aydınlatacağımız karanlıklar, şefkatle tutacağımız eller, rahatlatacağımız gönüller olacaktır. Tüm bunları yaparken vicdanımızı yanımıza alarak dürüst, ahlaklı ve etik davranmaya özen gösterelim. Bu pandemi sürecinde  daha iyi gördük ki, sağlık çalışanları olarak her zaman önemli bir yere sahibiz. Büyük fedakarlık ve özveri isteyen mesleğimizi hakkıyla yerine getireceğimize kendim ve arkadaşlarım adına söz veriyorum.’’ şeklinde duygularını dile getirdi.

Dönem üçüncüsü Otopsi Yardımcılığı programı öğrencisi Zeliha Şahin ise, “Öncelikle bugünlere gelmemizde büyük emeği olan ailelerimize, tüm hocalarımıza ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Umarım hayat bizleri bulunmak istediğimiz yerlere taşır. Hepimizin hayallerinin gerçekleşmesini dilerim” dedi.

Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarının öğrenciler için hazırladıkları dinleti ile devam  eden tören; mezunların Doç. Dr. Oya Ögenler eşliğinde mesleki yeminlerini etmesi, temsili diplomaların alınması ve kep fırlatma ile sona erdi.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü